* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: MUHARREM AYI VE KERBELA  (Okunma sayısı 1046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fanidunya

  • Ziyaretçi
MUHARREM AYI VE KERBELA
« : Kasım 06, 2014, 08:07:18 ÖS »
MUHARREM AYI VE KERBELA

Muhterem Müslümanlar!

İslam tarihinde bir dönüm noktası olan, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen ve rahmet peygamberinin “Allah’ın ayı” olarak nitelendirdiği Muharrem ayına ulaşmış bulunuyoruz. Bu ayın tüm İslam âlemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Kardeşlerim!

İslâm âlemi olarak her yıl yeni bir hicrî yıla girerken Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Mekke’den Medine’ye hicretini bütün yönleriyle ve özellikle de bizim için anlam ve önemini hatırlayarak seviniriz. Ancak bu sevincimiz, hicretten altmış bir yıl sonra Muharrem ayının onunda, yani bir aşure gününde Rasûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v)’in “Cennet gençlerinin efendisi, ciğerparem” dediği torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt’e mensup yetmişten fazla masumun siyasî ihtiraslar uğruna Kerbelâ’da hunharca şehit edilmesi nedeniyle yerini büyük bir hüzne bırakır. Şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu elîm olaydaki asil duruşları ve haksızlıklar karşısındaki onurlu mücadeleleri ile Hz. Peygamber’i ve O’nun Ehl-i Beyti’ni seven biz müminlerin gönüllerinde taht kurmuş; onlara bu zulmü reva görenler ise tüm insanlığın ortak vicdanında mahkûm olmuştur.

Değerli Mü’minler!

Hz. Peygamber (s.a.v.)’in risâletinden sonra İslâm dünyasını derinden etkileyen olayların başında gelen Kerbelâ, Müslümanlar için ayrılığın ve kavganın sebebi olmamalıdır. Kerbelâ hadisesi, rahmet olarak görülmesi gereken mezhepsel farklılıkların bir ölçütü değildir. Ne Kerbelâ’da şehit olanlar sadece Şiîliğin, ne de Kerbelâ faciasını yaşatan zalimler sadece Sünnîliğin temsilcisidir. Zalimin de mazlumun da ne mezhebine, ne meşrebine, ne dinine, ne milliyetine bakılır. Mümin her nerede olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında duran vicdanlı insandır. Kerbelâ’da yaşanan bu büyük facia karşısında Sünnî olan da Şiî olan da aynı duyarlılığı gösterir ve göstermelidir de. Bu facia üzerinden İslam coğrafyasında ayrılık-gayrılık var ederek kitlesel bir çatışmaya vesile olmak, din kardeşliği ve birliğini bozma üzerine yapılan siyaset mühendisliğine çanak tutmak olacaktır. Üzülerek belirtmek isteriz ki, günümüzde, Sünnîliğin de Şiîliğin de aşırı uçları bu siyaset mühendisliğine alet olmaktadırlar. Ve başta Irak ve Suriye olmak üzere birçok İslam ülkesinde bu bağlamda katliamlar yaşanmaktadır.
Bugün biz Müslümanlara düşen görev, mezhepsel ayrılıklar üzerinde durmaksızın İslâm ümmetinin birliğini ve kardeşliğini savunmaktır. Bugün yapılması gereken Hz. Hüseyin’i yeniden ve doğru anlamaktır.

Kardeşlerim!

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehidlerin efendisi Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle yâd ediyor, onların imam Zeynelabidin ile süren aziz hatırasını ve Ehl-i Beyt-i Mustafa’yı saygıyla selamlıyoruz. Asırlardan beri Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin ve tüm İslam dünyasının barış, huzur, güven, sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

--------------------------------------------------

Müslim, Sıyâm 202-203 (1163), II, 821

Tirmizî, Menakıb 101 (3768)

Dr. Mustafa Necati BARIŞ

 


* BENZER KONULAR

Hicret Cami ve Ev Merkezli Bir Hayattır Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:42:17 ÖÖ]


Bireysel Ahlakta Çözülme Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:34:26 ÖÖ]


Hicri Yılbaşı Muharrem - Aşure Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:28:08 ÖÖ]


İnsanların Cehenneme Girmesine En Çok Sebep Olan Şey Dilleridir Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:20:23 ÖÖ]


İslâm’da Savaşın Meşruiyet Sebepleri Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:12:11 ÖÖ]


İnsan Kazanmak Erdemdir Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:03:25 ÖÖ]


Muharrem Ayında Oruç Tutmanın Fazileti Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:46:53 ÖÖ]


En Sevgiliye nUmut Mürare - Müzikleri (Enstrümantal) 320 kpps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:00:30 ÖS]


Karma Ezgiler 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:36:58 ÖS]


Kibir Özgüven Değildir Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:14:03 ÖÖ]


Ne Gibi Amelle Meşguldün Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:54:41 ÖÖ]


İhlâs Sûresi Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:48:20 ÖÖ]


Hayata İmanın Nuruyla Bakabilmek Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:34:19 ÖÖ]


Dünya Ateşini Ahiret Ateşine Tercih Edenler Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:30:08 ÖÖ]


Tercihlerimiz Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:21:58 ÖÖ]


Güzel Huylarla Bezenmek Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:18:15 ÖÖ]


İmanın Hayata Yansıması Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:08:05 ÖÖ]


Cahiliye Toplumu ve İslâm 11 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:48:29 ÖÖ]


Ruhsal Olarak Rahatlayabilmek İçin Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:34:33 ÖÖ]


Farz Allahü Tealanın Açıkça Emrettikleridir Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:21:57 ÖÖ]