* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: HAYVANLAR HASTALANINCA NE YAPARLAR?  (Okunma sayısı 1398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fanidunya

  • Ziyaretçi
HAYVANLAR HASTALANINCA NE YAPARLAR?
« : Eylül 18, 2014, 05:22:41 ÖS »
HAYVANLAR HASTALANINCA NE YAPARLAR?


Hayvanların hastalandıklarında ne yaptıklarını hiç merak ettiniz mi? Bu sorunun cevabini bilim adamları da merak etmişler ve yapılan araştırmalar neticesinde hayvanların kendilerine has tedavi metodları olduğunu tesbit etmişlerdir.

Aslanlar yaralandıklarında en yakın su kaynağına giderek ağızlarına bir miktar su ve toprak alıp çiğnerler. Sonra yere tükürür ve yerde bir miktar yoğurduktan sonra oluşan çamuru yaralarına sürerler. Çamur yaradaki zehirli maddeleri emmenin yanında yaranın tedavisine faydalı olan maddeleri de yaraya doğru çeker.

Genellikle memeli hayvanlar yaralarını yalarlar. Bu sayede hem yara temizlenir hem de böceklerin yaradan uzak durması sağlanır. Hatta yaralı bir kaplan yarasına ulaşamadığı zaman tükürüğünü ön pençelerinden biriyle yarasına sürer.

 Daha çok Avustralya’da yaşayan ve renklerinden dolayı gökkuşağı papağanları adı verilen papağanlar ise yaralarına ulaşamadıkları zaman eşlerinin yardımıyla tükürüğünü yaralarına sürerek yaraların iyileşmesini sağlarlar.

Yaralı geyikler ve karacalar ise yosunlu topraklara uzanırlar. Bunu da yumuşak olduğu için değil yosunlu topraklarda yaraları iyileştiren bir tür antibiyotik olduğu için yaparlar.

Bal seven bir hayvan olarak tanınan ayı ise ayağını arı kovanına sokar ve balın iyileştirici özelliğinden faydalanır. Arılar ise vücutlarının ürettiği bir antibiyotiği ballarıyla karıştırıp şifa bulurlar. Kunduzlar vücutlarında salgılanan bir tür jöle ile iyileşirler.

Hayvanlar arasında dış pansumanın yanında dâhili rahatsızlıklarını tedavi edenlere de rastlanır. Mesela kediler ve köpekler hasta olduklarında kusabilmek için çim yerler. Kurtların ise aynı durumda tutam tutam ısırgan otu yedikleri tesbit edilmiştir.

Kurtlar ayrıca yılan sokmalarına karşı “Calla palutrıs” adlı bir bitkiyi yerler. Halk arasında yılan otu olarak bilinen bu bitkinin özellikle kökleri yılan sokmalarına karşı eskiden beri kullanılmaktadır.


Sadece sevk-i İlahi ile hareket eden hayvanların kendi kendilerini tedavi etmelerine misaller saymakla bitmez.

 En son misalimizi de yine ayılardan verelim; ayılar “Ligusticum porteri” isimli bir bitkiye(ağaca) sürtünerek kendilerini tedavi ederler. Bu bitkinin baş ağrısı romatizma soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı tesirli olduğu bulunmuştur.


Ziya Deniz.

 


* BENZER KONULAR

Ne Olur Kendinize İyilik Onlara Karşı Da Görevinizi Yapın Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:54:20 ÖS]


Çocuklarda Din Eğitiminin Temelleri ve Ailenin Rolü Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:47:41 ÖS]


Cahiliye Toplumu ve İslâm 13 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:37:43 ÖS]


Zamanın Kıyısında Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:24:05 ÖS]


Çocuk Terbiyesinin Önemi Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:16:10 ÖS]


Kalplerin Fısıltısı 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 07:08:38 ÖS]


Uğur Işılak - Aklıma düşünce - 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 06:51:39 ÖS]


Adım Adım O’nun İzinde Gönderen: gurbetciyim
[Haziran 30, 2025, 06:20:40 ÖS]


Hangi Kadından Allah Razıdır Gönderen: gurbetciyim
[Haziran 30, 2025, 06:14:45 ÖS]


Rahmet Kapısında Gönderen: gurbetciyim
[Haziran 30, 2025, 06:08:27 ÖS]


O’na Yakınlık İçin Salâvat Gönderen: gurbetciyim
[Haziran 30, 2025, 05:59:14 ÖS]


Gül Gibi Geçinmek Varken Gönderen: gurbetciyim
[Haziran 30, 2025, 05:49:28 ÖS]


PCLOUD'DAN NASIL İNDİRME YAPABİLİRİM? Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 04:23:21 ÖS]


Bir Beden Gibi Gönderen: gurbetciyim
[Haziran 30, 2025, 03:42:27 ÖS]


Özgürlük ve Mahremiyet Arasında Değerlerimiz Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 08:55:49 ÖÖ]


Acılar Karşısında Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 08:49:49 ÖÖ]


Denge - Uyum - Ahlak Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 08:40:14 ÖÖ]


İnsanın Yaratılış Kodları ve Amacı Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 08:29:20 ÖÖ]


Kim İçin Yapıyoruz Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 08:19:06 ÖÖ]


Şüphe Eve kalbi Sıkan Şeyi Yapmamalı Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 30, 2025, 08:10:43 ÖÖ]