* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: Birlikte Yaşama Zeminimiz  (Okunma sayısı 279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı melek

  • Global Moderator
  • *****
  • İleti: 2501
Birlikte Yaşama Zeminimiz
« : Ekim 28, 2019, 06:30:49 ÖS »
Birlikte Yaşama Zeminimiz

Birlikte yaşamanın gereklerini yerine getirdiğimizde birçok dağınıklık kendiliğinden toparlanmış olacak. Kendi insanımızla daha iyi anlaşacağız mesela. Sorunların üzerinden gelmemiz kolaylaşacak. Çünkü kendimizi rahatlıkla ifade edeceğiz. İstediğimiz seviyelere de böyle ulaşacağız. Yanlışlar doğru bir şekilde gündeme geldiğinden insan huzuru kendi yanında bulacak. Hakkına razı olarak kardeşliğin tüm yönleriyle yaşanması ancak birlikte yaşama kabiliyetini geliştirdiğimizde bizim olacaktır.

İslam’ın en önemli umdesidir birlikte yaşamak. Birlikte yaşayarak ibadetler eda edilir, hukuk ortaya çıkar ve insanlık mekân bulur kendisine. Zaten emirler ve yasaklar birlikte olma şuurunu geliştirmek ve hayatın birlikte olacağını anlatmak içindir. Ve birlikte yaşamakla başlar imtihan. Tek başına imtihan bile yoktur nihayetinde. Kaldı ki insanın yalnızlığı da insan için tadın, zevkin ve sevincin olmaması huzurun bulunmamasıdır.

Birlikte yaşamak zordur, meşakkatlidir, yıpratıcıdır. Başkasına tahammül etmek, hatalarına sabretmek ve başkasının kahrını çekmek insana hayatla ölüm arasındaki bağ kadar ağır gelir. Birlikte yaşayarak bitmek bilmeyen bir fitne yumağının içerisinde bulursun kendini. Bütün ufukların dertlerle, sıkıntılarla kuşatılmıştır. Böyle durumlar insana hayatın odağını bile kaybettirebilir.

Ancak aynı birliktelikler sayesinde üzerimize heyula gibi çöken sıkıntılar hafifler. Zulmün karanlıklarını aydınlatmaya bir tebessüm yeter. Bir halleşme tüm sorunların acil çözüm merkezi oluverir. Yol arkadaşınla kucaklaşma ise yorgunlukları tecrübeye dönüştürür. O zaman anlaşılır ki zorluklar bir eziyet değil umudu yeşerten ilahi lütuflardır.

Birlikte yaşamak hataların görmezden gelinerek insanların kendilerini birbirilerine sevimli gösterdiği münafıkça ortamlarda zemin bulamaz. Aksine birlikte yaşamak, hata ve yanlışların toplumun selameti adına kriterler baz alınarak ıslah edildiği ortamlarda gelişir. Böylece birlikte yaşama seviyesine ulaşan insanlar bilirler ki yanlışlar hak adına, hakkın yaygınlaşması için engellenir/düzeltilir.

Birlikte yaşamak mekân birliğinden önce gönül/ufuk/inanç birliğini önceliklemek demektir. Neticede insan kiminle bir araya gelir. Ve bir araya geldiği insanlarla aşama aşama diğerkâmlığı yaşamaya başlar. Toplum kendi dinamikleri çerçevesinde hayatına devam ettiği için bozulma, aşınma ve pörsüme de görülmeyecektir.

Böyle hareketler hep birilerinin dikkatini çekmiştir. Tüm insanları kendi sultalarında köleleştirmek için sözde insanlık namına geliştirdikleri farklı argümanları kullanarak yıkıma neden olurlar. Bazen sanat derler bazen spor, bazen eğitim derler bazen çağdaşlık… Ancak temel maksat kendilerine benzeyen parçalanmış, ayrılmış topluluklar meydana getirmektir.   

 


* BENZER KONULAR

Özgürlük ve Mahremiyet Arasında Değerlerimiz Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:55:49 ÖÖ]


Acılar Karşısında Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:49:49 ÖÖ]


Denge - Uyum - Ahlak Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:40:14 ÖÖ]


İnsanın Yaratılış Kodları ve Amacı Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:29:20 ÖÖ]


Kim İçin Yapıyoruz Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:19:06 ÖÖ]


Şüphe Eve kalbi Sıkan Şeyi Yapmamalı Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:10:43 ÖÖ]


Gülniyaz Musiki Topluluğu İlahiler 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 01:36:39 ÖS]


Fırat Türkmen - Muhammed Ahmet Feciroğlu - Geceden Gündüze 320 kbps NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 01:17:35 ÖS]


Nisa Kumru Şiirleri 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 01:05:33 ÖS]


Umut Mürare Estrümental albümleri Yeni - 320 kbps - NETTE İLK FANİDUYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 12:51:10 ÖS]


Ferda Boz Güneri - Kısa Sohbetler 320 kbps - NETTE İLK FANİDUNYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 11:53:33 ÖÖ]


İnsan Peygamber Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 11:33:01 ÖÖ]


Büyük Günahlar ve Hatalar Gönderen: KOYLU
[Dün, 11:22:58 ÖÖ]


Ömrümüzün Kısa Bir Muhasebesi Gönderen: KOYLU
[Dün, 11:17:07 ÖÖ]


Yalan Söylememek İftira Etmemek Gönderen: KOYLU
[Dün, 11:11:07 ÖÖ]


Hak, Hukuk Ve Adalet Gönderen: KOYLU
[Dün, 10:59:50 ÖÖ]


Üzülme Gönderen: KOYLU
[Dün, 10:51:57 ÖÖ]


Çok Biliyoruz Ama Neyi Gönderen: KOYLU
[Dün, 10:47:48 ÖÖ]


İslam'ı ve hayatı Anlamak Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:29:41 ÖÖ]


İnsanlığın Gidişatından Her Müslüman Sorumludur! 2 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:15:14 ÖÖ]