* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: BİRLİK VE BERABERLİK  (Okunma sayısı 747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fanidunya

  • Ziyaretçi
BİRLİK VE BERABERLİK
« : Mart 03, 2017, 01:09:00 ÖÖ »
BİRLİK VE BERABERLİK

“Dinimiz bir vücud gibi olmamızı ve birbirimize karşı hürmetkâr bulunmamızı emreder. Binaenaleyh; tam birlik ve beraberlik içerisinde milletimizin ve memleketimizin yükselmesi için çalışmak hem millî ve hem de dinî borcumuzdur.

Her karış toprağı aziz şehitlerimizin mukaddes kanları ile sulanmış bulunan bu cennet vatan bizden bunu bekler. Artık uyanalım.

Necip milletimizin¸ aziz memleketimizin ve cennet vatanımızın rahat ve huzur içinde yaşamasını¸ elbirliği ile temine çalışalım. Hiçbir kötü hareketimizle onları rencide edecek halde bulunmayalım. Artık kötülüklere son verelim; ilâhi emirlere ri

Kardeşlik¸ birlik ve beraberliği zedeleyecek her türlü olumsuzluktan kaçınmaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in ifadesiyle¸ birbirimize muhabbet¸ merhamet ve şefkat gösterme hususunda tek bir vücut olabilmektir. Gerçek

“Dinimiz bir vücud gibi olmamızı ve birbirimize karşı hürmetkâr bulunmamızı emreder. Binaenaleyh; tam birlik ve beraberlik içerisinde milletimizin ve memleketimizin yükselmesi için çalışmak hem millî ve hem de dinî borcumuzdur.

Her karış toprağı aziz şehitlerimizin mukaddes kanları ile sulanmış bulunan bu cennet vatan bizden bunu bekler.

Artık uyanalım. Necip milletimizin¸ aziz memleketimizin ve cennet vatanımızın rahat ve huzur içinde yaşamasını¸ elbirliği ile temine çalışalım. Hiçbir kötü hareketimizle onları rencide edecek halde bulunmayalım.

Artık kötülüklere son verelim; ilâhi emirlere riâyet edelim. Mel'un ve muhteris münafıkların¸ kötü niyetli¸ bölücü kimselerin sözüne ve tahrikine kulak asmayalım. Muhakkak bilelim ki¸ bu insanların istediği¸ tesnüdü İslâmiye'yi bozmak¸ aramıza nifak sokmak¸ süflî emellerine nâil olmak için birbirimize düşürmek¸ kardeşlik bağlarını koparmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştığı menfur¸ arzularıdır. Velhasıl gayemiz daima memleketimizin ve milletimizin zararına değil¸ yararına olmalıdır.”

Vakıf Mütevelli Heyet Başkanımız H. Hamidettin Ateş Efendi'nin şu satırları ile bu ay sizlere birlik mesajları ulaştırmış olalım:

“Mensubu olduğumuz ve insanlığın son hak dini olan İslâm¸ birlik ve beraberliğe çok önem vermektedir. Milletimizin yükselmesi¸ bizlerin birlik ve beraberlik içinde bulunmamıza bağlıdır. Birliğin olmadığı yerde dağılma¸ parçalanıp bölünme¸ kin¸ nefret ve düşmanlık vardır. Bir toplumda¸ milli birlik ve beraberliğin sağlanması için o toplumda yaşayan herkese bir takım görevler düşmektedir. Bu görevlerin başında¸ fertlerin kendi çıkarlarını bir yana bırakıp¸ milletinin çıkarlarını ön plana alarak bunların gerçekleşmesi için çalışması gelir.

Dil¸ ırk¸ mezhep ayrımı yapmaksızın herkesin birbirini; “Mü'minler ancak kardeştirler.” ayeti gereği kardeş olarak görmesi gerekir. Herkes kendi görevini eksiksiz yaptığı¸ milleti ve vatanı için istenilen fedakârlığı gösterdiği sürece o toplumda ilerleme¸ yükselme¸ huzur¸ vardır.

Aksi takdirde birlik¸ dirlik ve huzur bozulur. Yüce Rabb'imize gönülden inanan¸ ona tevekkül eden¸ kâmil iman sahibi olanlar birlik yolunun yolcularıdır. Ancak Rabbi'nin merhamet ettikleri¸ rahmetine mazhar kıldıkları bu sırrı anlayabilirler.

Ki bunlar¸ tevekkülden ayrılmazlar¸ Hakk'a karşı gelmezler. Tevhîdden ve istikametten asla yönlerini çevirmezler.

Birlik ve beraberlik içinde örnek bir topluluk olurlar.

Tevhîdden ayrılmazlar¸ anlaşmazlıklara düşmezler¸ birleştirici ve bütünleştirici olurlar.”

İşte bu tevekkül ehlini Hulûsi Efendi Hazretleri şöyle tarif ediyor:

Birlik yoludur bendeye esbâb-ı tevekkül -  Maksûda yeter bend ile erbâb-ı tevekkül

Millet olarak birlik veberaberlik içinde dehe iyi günlere  Selam ile.

 


* BENZER KONULAR

En Sevgiliye nUmut Mürare - Müzikleri (Enstrümantal) 320 kpps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:00:30 ÖS]


Karma Ezgiler 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:36:58 ÖS]


Kibir Özgüven Değildir Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:14:03 ÖÖ]


Ne Gibi Amelle Meşguldün Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:54:41 ÖÖ]


İhlâs Sûresi Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:48:20 ÖÖ]


Hayata İmanın Nuruyla Bakabilmek Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:34:19 ÖÖ]


Dünya Ateşini Ahiret Ateşine Tercih Edenler Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:30:08 ÖÖ]


Tercihlerimiz Gönderen: webtasarim
[Dün, 10:21:58 ÖÖ]


Güzel Huylarla Bezenmek Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:18:15 ÖÖ]


İmanın Hayata Yansıması Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:08:05 ÖÖ]


Cahiliye Toplumu ve İslâm 11 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:48:29 ÖÖ]


Ruhsal Olarak Rahatlayabilmek İçin Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:34:33 ÖÖ]


Farz Allahü Tealanın Açıkça Emrettikleridir Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:21:57 ÖÖ]


İslâm Güneşi Artık Uzak Ülkeleri De Aydınlatıyordu Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:10:54 ÖÖ]


Mehmet Emin Ay - Selam İmam Hatiplim 1995 - Enstrümantal 320 Kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 25, 2025, 07:52:10 ÖS]


Son Çıkan Single Eserler 1 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 25, 2025, 07:35:32 ÖS]


Takva Toplumu ve Kardeşlik Gönderen: türkiyem
[Haziran 25, 2025, 10:44:38 ÖÖ]


Tevhidî Eğitimde Namaz Gönderen: türkiyem
[Haziran 25, 2025, 10:37:43 ÖÖ]


Model Ailenin Gerekliliği Gönderen: türkiyem
[Haziran 25, 2025, 10:33:27 ÖÖ]


Cihadı Kuşanma Çabası Gönderen: türkiyem
[Haziran 25, 2025, 10:28:47 ÖÖ]