* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: Birliğin Kaynağı Kur?andır  (Okunma sayısı 6407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı anadolu

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 986
    • www.fanidunya.net
Birliğin Kaynağı Kur?andır
« : Mayıs 26, 2024, 09:16:26 ÖÖ »


Birliğin Kaynağı Kur?andır

İnsanların Allaha yönelmelerine vesile olan, Müslümanların da doğru yola Allahın yoluna kılavuzluk eden Kuran-ı Kerim, aynı zamanda müminler için şifa kaynağıdır. Muttakiler için hidayet rehberi olan Kuran-ı Kerim, müminlerin kendi aralarında birlik ve beraberlik, huzur ve güven içinde olmalarını sağlayan sağlam bir kulptur.

Yüce Rabbimiz Kuranında şöyle buyurmuştur.” Hep birlikte Allahın ipine (Kurana) sımsıkı sarılın.

Parçalanıp bölünmeyin. Allahın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler, birbirinize düşman idiniz de kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimet sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O, sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah, size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz. Ali İmran. 103.

Yüce Yaratıcımız biz Müslümanların hidayet rehberimiz olan Kuran-ı Kerime sımsıkı sarılmamızı, ayrılığa düşüp bölünmememizi istemektedir. Zira Kuran-ı Kerim kalplerdeki kin ve nefret duygularını kaldırıp sevgiyi, merhameti, hoşgörüyü yerleştirmektedir. Sevginin, saygının, merhametin, hoşgörünün olduğu yerlerde, düşmanlık, kin ve nefret, insana zarar vermek yoktur. Bilakis insanlar arasında birlik ve beraberlik, huzur, güven ve mutluluk vardır.

Bu gün yeryüzünün değişik bölgelerinde   Müslümanlar arasında iç çekişmeler, savaşlar, kin ve nefret dolu eylemler varsa bunun nedeni Kurandan uzak bir hayatın varlığıdır. Zira evrensel Nebi Hz Muhammed Mustafa (sav) efendimiz bundan 14 asır önce veda hutbesinde “ Ey insanlar! Size iki nimet bırakıyorum. Bu iki nimete sımsıkı sarılırsanız hiçbir güç ve kuvvet sizi doğru yoldan saptıramaz, sapmazsınız. Eğer bu iki nimetten biri ya da her ikisini terk ederseniz, sizi doğru yoldan saptırırlar, saparsınız. İşte o, iki nimetten biri Kuran Kerim, diğeri benim sünnetimdir,” buyurdular.

İslam âlemi içine düştüğü durumdan kurtulup, yeniden dirilmesi için Kuran ve sünnette buluşması lazım gelir. Muhammed ümmeti bu gün Filistindeki İsrailin soykırımı ve insan katliamlarını sadece seyrediyorlar. Birlikte yaptırıma gidemiyorlar. Bir kısım Müslüman ülkeleri, Filistin halkına insani yardım bile edemiyor. Bu durum Müslümanların acınacak halde olduğunu göstermektedir. Bu böyle gitmemeli, gidemez de. Zira Peygamberimiz (sav) efendimiz; Birbirinize buğuz etmeyiniz, birbirinize haset etmeyiniz, birbirinize arka çevirmeyin. Ey Allahın kulları kardeş olun. Bir Müslümana, üç günden fazla (din) kardeşine dargın durması helal olmaz” buyurmuştur. Buhari Edep,57.

Dünya Müslümanları olarak birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisi için Allahın kelamı Kuran ve efendimizin sünnetinde buluşmak gerekmektedir. Kalplerimizi mutmain hale getirecek olan Kurandır. Düşmanlığı, kin ve nefret duygularını ortadan kaldıran, merhameti, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü oluşturan Kurandır. Bu bakımdan birliğimiz ve dirliğimizin devamı için Kuran-ı Kerimi anlayarak hayat sürdürmek o denli önemlidir. Allah, (cc) Kuran ikliminde yaşamayı bizlere nasip eylesin. Amin 

İNTERNET RADYOMUZ. 24 SAAT YAYINDADIR.

RADYO  FANİDUNYA FM
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap

TÜM OKUYCULARIMIZI PAYLAŞIMA DAVET EDİYORUZ, DAVETLİSİNİZ.

 


* BENZER KONULAR

2025 - Son Çıkan Single Eserler 320 kbps - NETTE İLK FANİDUNYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 10:40:56 ÖS]


Hadi Öztürk 2025 Single Eserleri 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 10:26:45 ÖS]


Mustafa Sevim - Ey Yar - 320 kbps - NETTE İLK FANİDUNYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 12:00:44 ÖS]


Nimet Emanet İstikamet Gönderen: anadolu
[Bugün, 11:31:17 ÖÖ]


Bir Yuvaya Sığan Cennet: Aile Gönderen: anadolu
[Bugün, 11:20:37 ÖÖ]


Tüketirken Tükenmeyelim Gönderen: anadolu
[Bugün, 11:17:31 ÖÖ]


Hayatımıza Anlam Katan Dualar - En Huzurlu Gölge Gönderen: anadolu
[Bugün, 11:13:52 ÖÖ]


Hayat Gördüklerinden İbaret Değildir Gönderen: anadolu
[Bugün, 11:08:30 ÖÖ]


Gençliğin Sosyal Medya İle İmtihanı Gönderen: anadolu
[Bugün, 10:52:02 ÖÖ]


İyiliğe Öncülük Etmek Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 09:02:15 ÖÖ]


Çocukların Güvenli Limanı: Koruyucu Aileler Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:51:26 ÖÖ]


Hâl Hatır Sormak Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:34:18 ÖÖ]


Barış ve Huzurun Toplumsal Önemi Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:24:21 ÖÖ]


İnsanlığa En Büyük Hizmet Nasıl Olur Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:12:28 ÖÖ]


Hayat Hayalden İbarettir Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:03:47 ÖÖ]


Birlikte İş Yapabilmek Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 07:26:55 ÖS]


Namaz Kötülükten Uzak Tutar Lakin Kötülükleri Meşru Kılmaz Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 07:23:38 ÖS]


Tevbe Günah İşlemek İçin Bahane Değildir Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 07:18:51 ÖS]


Peygamberimiz S.A.V'in Sofrası 3 Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 07:15:12 ÖS]


Peygamberimiz S.A. V'in sofrası 2 Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:57:59 ÖS]