www.FaniDunya.Net |HUZURUN, DOSTLUGUN, KARDEŞLİGİN EN GENİŞ PAYLAŞIMIN TARAFSIZ, KALİTELİ, DEVAMLI HİZMETİN ADRESİ

FANİDUNYA NET GENEL => İBADETLERİMİZ => Namaz => Konuyu başlatan: fanidunya - Mart 27, 2017, 11:09:26 ÖS

Başlık: Dinde Namazın Önemi
Gönderen: fanidunya - Mart 27, 2017, 11:09:26 ÖS
Dinde Namazın Önemi

(http://fs5.directupload.net/images/170326/m2xqa8ah.jpg) (http://www.directupload.net)

 Dinimiz İslâm, en mükemmel bir dindir. Bundan sonra başka bir din gelmeyecektir. Allah tarafından ihtiyaca cevap vermek için zaman zaman gönderilmiş dinler bozulmuşlardır. Onların asılları zamanımıza kadar gelememiştir. Ama İslâm öyle değildir. Orijinali bozulmamış, gayretli âlimler emirlerini ve yasaklarını uygulayan dindar Müslümanlar tarafından zamanımıza kadar olduğu gibi gelmiştir. Kıyamete kadar da böyle devam edecektir.

İnsanlar din ortaya koyamazlar, din icat edemezler. İlahi dinlerin kurucusu Hazreti Allah’tır. Peygamberler vasıtasıyla emirlerini ve yasaklarını kullarına bildirir. Emirlerini yapan yasaklarından kaçınanları Cenâb-ı Allah cenneti ile müjdeler. Yapmayanlar ise ilahî adalet tarafından cezaya çarptırılırlar. Bunun içindir ki bir kısımları cennete, bazıları da cehenneme giderler. Mü’minler böyle inanırlar. Buna inanmayanlar oraya gidince bu hakikati görürler. Pişman olurlar. Ama bu pişmanlık onlara bir fayda sağlamaz. İlahî dinler, yani Cenâb-ı Allah tarafından gönderilen dinler, insanlığın hem dünya hem de ahiret saadetini temin ederler.

Bugünün insanı namaza pek önem vermiyor. Onun için de bunalımdan kendini kurtaramamıştır. Nerede olursak olalım namaz ile emredilmişizdir. Namaz için maddi temizlik, yani abdest alınması gerekir. Ondan sonra kıbleye dönülür ve öylece namaz kılınır. Kıblenin tayin edilmesi imkânsız olan mekânlarda dinî usule göre sorular soracak kimse yok ise, aklının erdiği tarafa doğru namaz kılınır.

Cenâb-ı Allah tarafından ilk defa hesaba çekileceğimiz şey, namaz hakkında olacaktır. Peygamberimiz (s.a.s) bu hususta şöyle buyuruyorlar:

“Kişinin ilk defa hesaba çekileceği, namazı hakkında olacaktır. Eğer kul namazının hesabını tam verirse felah bulur ve kurtulur. Eğer kul namazının hesabını veremezse o kaybeder ve hüsrana uğrar.”1

------------------------------------------------------

1. Tirmizî, Mevâkıt/188; Ebû Dâvûd, Salât/149; Nesâî, Salât/9; İbni Mâce, İkâmet/202.