* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: Ben sizleri boşuna yaratmadım, başıboş da değilsiniz  (Okunma sayısı 1247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fanidunya

  • Ziyaretçi
Ben sizleri boşuna yaratmadım, başıboş da değilsiniz
« : Aralık 16, 2014, 07:55:13 ÖS »

BEN SİZİ BOŞUNA YARATMADIM, BAŞIBOŞ DA DEĞİLSİNİZ



Nasihatler



    Ben sizleri boşuna yaratmadım, başıboş da değilsiniz. Sizden gafil de değilim, aksine her şeyinizden haberdarım!

Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

“Ey Ademoğlu! Sizin çokluğunuzla azlıktan kurtulayım diye sizi yaratmadım. Yakınlığınızla yalnızlıktan kurtulayım diye de sizi yaratmadım. Yapmaktan aciz kaldığım bir iş için sizden yardım alayım diye de sizi yaratmadım. Bir menfaat sağlamak ya da bir zararı gidermek için de sizi yaratmış değilim. Bana sürekli kulluk ve ibadet edesiniz diye sizi var ettim. Çokça şükür edesiniz diye sizi yarattım, beni sabah ve akşam tesbih edesiniz diye size hayat verdim.

Ey Ademoğlu! Şayet öncekileriniz ve sonrakileriniz, cinleriniz ve insanlarınız, küçükleriniz ve büyükleriniz, hürleriniz ve köleleriniz hepiniz bana kulluk ve ibadet etmekte bir araya gelseniz, bu benim mülkümde zerre kadar bir şey artırmaz.

Ey Ademoğlu! Bil ki, her kim hayırlı işlerde gayret eder ve bu hususta nefsi ile mücahede ederse, bu kendi iyiliği içindir. Zira Allah’ın hiç kimseye ihtiyacı yoktur!

Ey Ademoğlu! Verdiğin zararın aynısı ile karşılaşırsın, yaptığının aynısı sana da yapılacaktır!

Ey Ademoğlu! Ben sizleri boşuna yaratmadım, başıboş da değilsiniz. Sizden gafil de değilim, aksine her şeyinizden haberdarım!

Ey Ademoğlu! Sizler benim katımdaki nimet ve müjdelere ancak hoşunuza gitmeyen şeylere karşı benim rızam için sabrederek ulaşabilirsiniz.

Şunu bilin ki, bana itaat ve ibadette göstereceğiniz sabır, bana isyan ve günahın cezasına gösterilecek sabırdan daha kolaydır.

Yine günahları terk etmeniz, cehennem ateşi karşısında benden özür dilemenizden daha kolaydır. Bilin ki dünya azabı sizin için ahiret azabından daha hafiftir!

Ey Ademoğlu! Hidayete erdirdiklerim hariç, hepiniz sapıklık içindesiniz! Yine koruduklarım hariç, hepiniz günah ve isyandasınız! O halde günahları terk ederek bana tövbe edin ki ben de size merhamet edeyim, günahlarınızı bağışlayayım. Yine gizli günah işleyerek sırrınızı ortaya dökmeyiniz, zira hiçbir sır Rabbinizden gizli değildir!”


(İmam Gazâlî, el-Mevâ’iz fi’l-Ehâdîsi’l-Kudsiyye

 


* BENZER KONULAR

Ne Olur Kendinize İyilik Onlara Karşı Da Görevinizi Yapın Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 06:54:20 ÖS]


Çocuklarda Din Eğitiminin Temelleri ve Ailenin Rolü Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 06:47:41 ÖS]


Cahiliye Toplumu ve İslâm 13 Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 06:37:43 ÖS]


Zamanın Kıyısında Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 06:24:05 ÖS]


Çocuk Terbiyesinin Önemi Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 06:16:10 ÖS]


Kalplerin Fısıltısı 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:08:38 ÖS]


Uğur Işılak - Aklıma düşünce - 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:51:39 ÖS]


Adım Adım O’nun İzinde Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:20:40 ÖS]


Hangi Kadından Allah Razıdır Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:14:45 ÖS]


Rahmet Kapısında Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:08:27 ÖS]


O’na Yakınlık İçin Salâvat Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 05:59:14 ÖS]


Gül Gibi Geçinmek Varken Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 05:49:28 ÖS]


PCLOUD'DAN NASIL İNDİRME YAPABİLİRİM? Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 04:23:21 ÖS]


Bir Beden Gibi Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 03:42:27 ÖS]


Özgürlük ve Mahremiyet Arasında Değerlerimiz Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:55:49 ÖÖ]


Acılar Karşısında Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:49:49 ÖÖ]


Denge - Uyum - Ahlak Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:40:14 ÖÖ]


İnsanın Yaratılış Kodları ve Amacı Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:29:20 ÖÖ]


Kim İçin Yapıyoruz Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:19:06 ÖÖ]


Şüphe Eve kalbi Sıkan Şeyi Yapmamalı Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:10:43 ÖÖ]