* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: Trafikte Saygılı Olmak  (Okunma sayısı 323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı türkiyem

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2305
Trafikte Saygılı Olmak
« : Temmuz 29, 2023, 01:40:38 ÖS »


Trafikte Saygılı Olmak

Varsayalım ki arabanızla şehir içinde gidiyorsunuz.

Bir dört yola yaklaşıyorsunuz.

Ama trafik çok sıkışık.

Araçlar dur kalk gidiyor. Kavşağa yaklaşıyorsunuz. Ancak soldan gelen araçlarda da aynı sıkışıklık var. Araçlar pek de gidemeden dur kalk oluyor. Trafik ışıkları yeşillenince birkaç araç geçiyor.

Soldan gelenlere de yeşil yanınca birkaç araç geçiyor ve yol sıkışıklık ile kapanıyor. O sırada en son geçmeye çalışan 1-2 şoför karşısında yolun kapalı olduğunu göre göre soldan gelenlerin önünü kapatıyor. Bu durumda o birkaç kişi önündeki trafiğin kapalı olduğunu göre göre sağdan gelecek araçların önünü kesmeye neden kalkışıyor?

Ya bir mucize gerçekleşir ve önündeki araçlar birden gitmeye başlarsa, "aman geç kalmayayım" şeklinde bir düşünce ile en iyisi önündeki araçla arasında mesafe kalmamasıdır. Peki ama bu arada sağdan gelenlerin önü kesilmiş oluyor. Açıkgöz ve çok çabuk bir şekilde önünüzdeki araçla aranızda hiç mesafe kalmayınca da sağdan gelenlere yeşil yansa bile beklemek zorunda kalıyorlar. Aslında bu davranış bir açıkgözlülük değil ama saygısızlıktır.

Yani önünüzdeki araçla aranızda 3-4 metre mesafe olsa sağdan gelenler rahatça geçebilecek.

Ancak kişinin kafasının içinden geçenler, "peki ama ya bu defa da sağdan gelenler yolu kapatırsa? Kapatır mı kapatır. Bu insanların hepsi saygısız. En iyisi yolu ben kapatayım.

O bana saygısızlık yapacağına ben ona saygısızlık yapayım." Sonuç olarak araç kullanırken başka şoförlere saygılı davranabilirsiniz veya davranmayabilirsiniz.

Kimi insanlar araç kullanan diğer şoförlere karşı saygılı davranırken kimileri asla saygılı davranamaz.

Bu arada laf aramızda 34 plakalı olanlarda saygılı davranışlara zaten çok ender rastlanılır.

Bu arada en komik olanı bazı insanların kendisi çok da saygılı davranmaz iken başkalarının saygısızlığına öfkelenebiliyor. Yani bu durumda kişinin kendisi sağdan gelenlerin önünü ıslık çalarak kapatabiliyor. Ama kendisinin önü kapatıldığında öfkelenerek verip veriştiriyor.

Sonuç olarak başka insanlara karşı saygılı davranabilmek bir kültür meselesidir. Bu kültürün okul bitirmekle veya diploma sahibi olmakla bir alakası yoktur.

Bir insanın başka insanlara gösterdiği saygı kendisinin hakettiği saygı ile orantılıdır. Eğer ki bir insan hiç yontulmamış bir kütük ise kimseye saygılı davranamaz.

"Becerikli bir açıkgöz" olduğunu zannederek sağdan gelenlerin önünü kapatabilir.

Tabii ki aslında saygısız bir kütük olduğunu sergilemektedir. Araç kullanan herkes farkında olmadan kişiliğini ortaya koyar. Diğer bütün şoförler de sizin saygıdeğer olup olmadığınızı görür.

RADYO  FANİDUNYA FM
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap

 


* BENZER KONULAR

Gülniyaz Musiki Topluluğu İlahiler 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 01:36:39 ÖS]


Fırat Türkmen - Muhammed Ahmet Feciroğlu - Geceden Gündüze 320 kbps NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 01:17:35 ÖS]


Nisa Kumru Şiirleri 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 01:05:33 ÖS]


Umut Mürare Estrümental albümleri Yeni - 320 kbps - NETTE İLK FANİDUYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 12:51:10 ÖS]


Ferda Boz Güneri - Kısa Sohbetler 320 kbps - NETTE İLK FANİDUNYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 11:53:33 ÖÖ]


İnsan Peygamber Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 11:33:01 ÖÖ]


Büyük Günahlar ve Hatalar Gönderen: KOYLU
[Bugün, 11:22:58 ÖÖ]


Ömrümüzün Kısa Bir Muhasebesi Gönderen: KOYLU
[Bugün, 11:17:07 ÖÖ]


Yalan Söylememek İftira Etmemek Gönderen: KOYLU
[Bugün, 11:11:07 ÖÖ]


Hak, Hukuk Ve Adalet Gönderen: KOYLU
[Bugün, 10:59:50 ÖÖ]


Üzülme Gönderen: KOYLU
[Bugün, 10:51:57 ÖÖ]


Çok Biliyoruz Ama Neyi Gönderen: KOYLU
[Bugün, 10:47:48 ÖÖ]


İslam'ı ve hayatı Anlamak Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:29:41 ÖÖ]


İnsanlığın Gidişatından Her Müslüman Sorumludur! 2 Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:15:14 ÖÖ]


Cahiliye Toplumu ve İslam 12 Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:58:21 ÖÖ]


Aile İçindeki Birlik ve Beraberlik Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:45:18 ÖÖ]


Müslüman Gençler Sevginizi Nikâhla İspatlayın Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:34:42 ÖÖ]


Yatarken Dikkat Edilecek Bazı Hususlar Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:26:36 ÖÖ]


Çocuğumun Adı Namaz Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:31:50 ÖÖ]


Evliliğe Adım Adım Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:23:03 ÖÖ]