* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: Kişiliğin Zıddı Kişiliksizliktir  (Okunma sayısı 323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fanidunya

  • Ziyaretçi
Kişiliğin Zıddı Kişiliksizliktir
« : Nisan 24, 2021, 07:53:24 ÖÖ »
Kişiliğin Zıddı Kişiliksizliktir

Kişiliği olan yani şahsiyet sahibi insanlar, toplumda saygın kimselerdir. Çünkü bu insanların nerede sevineceğini, nerede üzüleceğini, ne zaman öfkeleneceğini, ne zaman bağıracağını, kısaca ne zaman nasıl davranacağını kendisi kadar çevresindekiler de bilir.

Kişilik sahibi kimseler çevresindekileri şaşırtmaz. Tepki göstereceği bir konuda sessiz kalmaz. Beğeneceği bir konuyu gerçekten beğenir ve bunu belli eder.

Kişilik sahibi insanın zıddı kişiliksizliktir. Böyle kimselerin ne zaman nerede ne yapacağını kimse bilemez. Dolayısıyla bu insanlara kimse güvenmez. İtibar etmez, değer vermez…

Yol haritalarından biri de karakterdir. Karakter bir insanın adı gibidir. Onun bedenine yansımış kartvizitidir. Toplum normlarına göre ideal insan aynı zamanda karakter sahibi insandır.

Karakter sahibi insan, toplumda örnek gösterilen, itibar edilen, yetki verilen, güvenilen insandır. Toplumda başarılı olan insanlar da elbette karakter sahibi insanlardır.

Dolayısıyla çocukluktan itibaren insana verilen tüm eğitimlerin amacı insanın kişiliğinin ve karakterinin gelişmesi olgunlaşması için olmalıdır. Evde ailenin verdiği eğitim, kültür, ahlak ve inanç bilgisi; okulda verilmek istenen eğitim, görsel ve edebiyat dünyasında verilmek istenen eğitimlerin esas amacı da bu olmalıdır.

Biz de bu vesileyle herkese geçmişten günümüze, yaşanmış, yaşanabilen veya darbımesel olarak menkıbe olarak kuşaktan kuşağa aktarılmış hatıra, hikâye ve menkıbeleri bulup okumalarını böyle kitapları edinmelerini; böyle bilgilerden beslenmelerini öneriyoruz.

İnsanın bir özelliği de, kendi başından geçmese bile, yaşanmış olanlardan ibret alabilmesi değil midir?

Yüzyıllar boyunca binlerce örneği bulunan nice vezire, krala, beye, paşaya; günümüzde iş dünyasının duayenlerine, siyasetçisine, akademisyenlerine vb. anlatılmış ve anlatılması mümkün olan “öğüt”, “ibret”, “motivasyon” ihtiva eden bu tür çalışmaların insanlığın ortaklaşa kabul ettiği ideal insan oluşturmada bir nebze de olsa fayda sağlayabileceğine inanıyoruz.

Recep Kırcaali.

 


* BENZER KONULAR

Gülniyaz Musiki Topluluğu İlahiler 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 01:36:39 ÖS]


Fırat Türkmen - Muhammed Ahmet Feciroğlu - Geceden Gündüze 320 kbps NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 01:17:35 ÖS]


Nisa Kumru Şiirleri 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 01:05:33 ÖS]


Umut Mürare Estrümental albümleri Yeni - 320 kbps - NETTE İLK FANİDUYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 12:51:10 ÖS]


Ferda Boz Güneri - Kısa Sohbetler 320 kbps - NETTE İLK FANİDUNYA NETTE Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 11:53:33 ÖÖ]


İnsan Peygamber Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 11:33:01 ÖÖ]


Büyük Günahlar ve Hatalar Gönderen: KOYLU
[Dün, 11:22:58 ÖÖ]


Ömrümüzün Kısa Bir Muhasebesi Gönderen: KOYLU
[Dün, 11:17:07 ÖÖ]


Yalan Söylememek İftira Etmemek Gönderen: KOYLU
[Dün, 11:11:07 ÖÖ]


Hak, Hukuk Ve Adalet Gönderen: KOYLU
[Dün, 10:59:50 ÖÖ]


Üzülme Gönderen: KOYLU
[Dün, 10:51:57 ÖÖ]


Çok Biliyoruz Ama Neyi Gönderen: KOYLU
[Dün, 10:47:48 ÖÖ]


İslam'ı ve hayatı Anlamak Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:29:41 ÖÖ]


İnsanlığın Gidişatından Her Müslüman Sorumludur! 2 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:15:14 ÖÖ]


Cahiliye Toplumu ve İslam 12 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:58:21 ÖÖ]


Aile İçindeki Birlik ve Beraberlik Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:45:18 ÖÖ]


Müslüman Gençler Sevginizi Nikâhla İspatlayın Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:34:42 ÖÖ]


Yatarken Dikkat Edilecek Bazı Hususlar Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:26:36 ÖÖ]


Çocuğumun Adı Namaz Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 28, 2025, 08:31:50 ÖÖ]


Evliliğe Adım Adım Gönderen: fanidunya NET
[Haziran 28, 2025, 08:23:03 ÖÖ]