Gönderen Konu: Ne Yaparsın Karakterim Bu  (Okunma sayısı 67 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi fanidunya NET

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 5922
Ne Yaparsın Karakterim Bu
« : Ağustos 31, 2022, 02:08:36 ÖS »
Ne Yaparsın Karakterim Bu

Nankörlükler elbette olacaktır. Nankör olana toplum acaba minnettarlığı öğretebilmiş midir?

Neden toplumda nankör olanlar çoğunluktadır?

Neden vefalı olanlar azınlıktadır. Bu da ayrı bir sorgulama konusudur...

Minnettarlık herkesin yapabileceği bir şey değildir. Tarih boyunca minnettar olanlar her zaman nankör olanlara göre azdır. Dolayısıyla bencil, egoist, narsist insanların olmadığı bir dünya düşünülemez. Bu anlamda bırakın teşekkürü veya minnettar kalınmayı, bize nankörlük edilmediğine hatta ihanet edilmediğine şükredelim.

Eskilerin söylediği bir söz vardır: “İnsanoğlu hilebazdır, kimse bilmez fendini, yap iyiliği ama koru ondan kendini...”  Yine “İyilik yap denize at, balık bilmezse Hâlık (yaratan) bilir” atasözü de toplum gerçeğini göstermektedir.

Yine kurbağadan kendisinin derenin karşısına geçirmesi için yalvaran akrebin en sonunda onu sokma hikâyesi meşhurdur... Kurbağaya yalvarır akrep; “Ne olur beni sırtında derenin karşısına geçir” diye… Kurbağa “ama sen beni sokarsın” der. Akrep yemin billah eder, “sokmam” der. Ama tam karşıya geçerken akrep kurbağayı sokar.

Kurbağa acıyla kıvranırken “hani söz vermiştin” der… Akrep “ne yaparsın karakterim bu” diye cevap verir…

Nankör bir iş arkadaşına, nankör bir ortağa, nankör bir akrabaya rastlamak insanı elbette çok üzer ama nankörlük eğer evlattan gelirse bu üzüntünün ve talihsizliğin en zirve noktasıdır.

Bu anlamda daha küçük yaştan itibaren çocuklarımıza beden dilimizle iyiliğe teşekkür etmenin önemini yansıtmalıyız. Bize gelen bir hediyeye çocuklarımızın gözü önünde teşekkür etmesini bilmeliyiz ve iyilik yapıldığında minnet duygularımızı ifade etmeliyiz. Bunu onların yanında yaparak onlara da hissettirmeliyiz. Eğer biz kimseye teşekkür etmez, iyilik karşısında minnet duygumuzu ifade etmezsek bizim çocuklarımız büyüdüğünde niçin minnet etsinler ki?

Bence nankörlük doğaldır yabani bir ota benzer. Minnettarlık ise gül gibidir ve beslenmesi sulanması, terbiye edilmesi, sevilmesi ve korunması gerekir.

Mustafa Ali Mahdum.

RADYO DİNEME LİNKİMİZ.
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42