Gönderen Konu: Hadislerle Aile Eğitim  (Okunma sayısı 123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fanidunya

  • Ziyaretçi
Hadislerle Aile Eğitim
« : Haziran 07, 2020, 08:18:56 ÖÖ »
Hadislerle Aile Eğitimi

Evinizde başta ekmek israfı olmak üzere her türlü israftan kaçının:

Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Ekmeğe saygı gösterin. Çünkü Allah onu değerli kılmıştır. O göğün ve yerin bereketlerindendir. Kim ekmeğe değer verirse Allah da ona değer verir. Kim sofradaki ekmek kırıntılarını yerse günahları bağışlanır” (Camiu’s-Sağir). Günde 12 milyon, haftada 84 milyon, ayda 360 milyon, yılda ise 4 milyar 380 milyon ekmeğin çöpe atıldığı ve israf edildiği bir memlekette ekmeğe hürmet edilen evlere Allah’ın özel bir bereket vereceğini sakın unutmayın.

Ailenizin ihtiyaçlarını karşılarken cimri davranmayın:

Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Kişinin sevabını Allah'tan bekleyerek ailesi için yaptığı her harcama, kendisi için sadaka olarak yazılır” (Camiu’s-Sağir). İsrafa düşmemek, imkânlarınızın sınırlarını aşmamak ve helal olmak şartıyla ailenize yaptığınız her harcamanın size sadaka sevabı kazandıracağını unutmayın! Faizli kredilerin ve borçlanmanın teşvik edildiği, gerektiğinde fetva bile üretildiği bir zamanda faize ve harama bulaşmadan, taksitli köle olmadan ailesini geçindirenlerin büyük bir cihat yaptığını sakın unutmayın.

Hanımlarınızın kadir ve kıymetlerini bilin:

Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Kişinin hazine olarak sakladığı en hayırlı şeyi size haber vereyim mi? O sâliha bir hanımdır ki, kendisine baktığında kocasını sevindirir. Bir şey istediğinde onu yerine getirir.

Yanında bulunmadığında namus ve şerefini muhafaza eder” (Camiu’s-Sağir). Feminizmin ve pozitif ayrımcılığın neredeyse resmi bir ideolojiye dönüştüğü bir zamanda dinine, değerlerine, kimliğine, gelenek ve göreneklerine bağlı kalan, kocasına hürmet, saygı ve sevgisini devam ettirebilen bir hanımın bulunduğu evlerin dünyanın en değerli hazinelerinden birini barındırdığını sakın unutmayın.

Beylerinizin kadir ve kıymetlerini bilin:

Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Yaşlı anne-babasının, çoluk çocuğunun geçimini sağlamak için çalışan Allah yolundadır. Helal rızkı için çalışanların durumu, kahramanların Allah yolunda yaptıkları cihada benzer” (Beyhaki). Haram lokmanın yaygınlaştığı, rızkın helalden mi haramdan mı kazanıldığına bakılmadığı, aldatmaların, boşanmaların, sapkın ilişkilerin arttığı bir zamanda evine helal lokma getirebilen, gözünü hanımından başka birine çevirmeyen, sadık, ahlaklı, şerefli ve namuslu kocaların bulunduğu evlerin de dünyanın en değerli hazinelerinden birini barındırdığını sakın unutmayın.

Eşinize ve çocuklarınıza karşı yumuşak huylu olun:

Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Allah, bir ev halkı hakkında hayır dilerse, onları yumuşak huylu kılar” (Camiu’s-Sağir). Ev içinde yaşanan krizleri yumuşaklıkla, kalp kırmadan, tartışma çıkarmadan, küskünlüklere fırsat vermeden çözmeye çalışın. Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere Batılı projelerle ve yanlış aile politikalarıyla kadın ve erkeğin birbirine düşman edildiği bir zamanda birbirine karşı yumuşak huylulukla davranan, birbirlerinin kusurlarını örterek, affederek, müsamaha göstererek her şeye rağmen yuvalarını korumaya çalışan eşlerin arasına Allah’ın kimseye vermediği bir muhabbeti vereceğini sakın unutmayın.

Evinizde Kur’an tilavetini ihmal etmeyin:

Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Evlerinizde Kur'ân'ı çok okuyunuz. Çünkü Kur'ân okunmayan evin hayrı az, şerri çok olur ve o ailenin geçimi daraltılır” (Camiu’s-Sağir). Aile fertlerinizin Kur’an öğrenmelerine özel bir ihtimam gösterin. Ailecek haftanın bir günü Kur’an okuma saati olarak belirleyin. Evlerin diziler, filmler ve internet tarafından işgal edildiği bir zamanda televizyonu kapatıp çoluk çocuğunu başına toplayarak evinde Kur’an okumak için özel bir vakit ayıran her aileyi Allah’ın rahmet, bereket ve afiyetle mükâfatlandıracağını unutmayın.

Abdülaziz Kıranşal.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41